Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) κυκλοφορεί το τραγούδι «Τα βήματα» με την φωνή της Ιωάννας Εμμανουήλ σε στίχους της Γιόλας Αργυροπούλου και μουσική του Γιώργου Κωνσταντινίδη!

Ένα τραγούδι για τη λύπη, τον πόνο και την απόγνωση που βιώνει ένας σκύλος - κάθε σκύλος - στο τάχα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον του Δημοτικού Καταφυγίου, περιμένοντας την υιοθεσία. Με τ' αυτιά τεντωμένα και στον πιο ανεπαίσθητο ήχο που ίσως και να είναι για κείνον «κάλεσμα ζωής». Μιας άλλης ζωής. Όχι έγκλειστης. Όχι εδώ…

Με όλες τις αισθήσεις του σε εγρήγορση. Με κάθε λεπτό να μετρά για αιωνιότητα. Πόσο ζει ο σκύλος, άλλωστε; Πόσος λίγος είναι ο χρόνος που του προσφέρεται σε σχέση με τον δικό μας; Χρόνος πίσω από τα κάγκελα. Με το παράδοξο, ο αθώος να βρίσκεται μέσα και οι ένοχοι έξω.

Τα «Βήματα» είναι ένα τραγούδι για την χρόνια ομηρία και τον βιασμό της ψυχής. Για τη μη δυνατότητα του αναφαίρετου δικαιώματος της ελευθερίας, δεδομένης για κάθε ον του πλανήτη. Ένα τραγούδι για τον σκύλο πίσω από τα σίδερα που κοιμάται-ξυπνάει στο ίδιο κελί χωρίς να μπορεί να εκτονώσει την ενέργειά του. Πεταμένος, ξεχασμένος και προδομένος. Αυτός, ο πιο πιστός όλων.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Ζηκογιάννης (ηλεκτρικό μπάσο), Νίκος Κασσαβέτης (τύμπανα), Δημήτρης Κουφογιώργος (ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρος Δεσποτίδης (ηλεκτρική κιθάρα) και Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο και βιολί). Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο Subway Recording Studio από τον Βαγγέλη Σαπουνά.

Link τραγουδιού στο YouTube: Εδώ

* «Τα Βήματα» θα παιχτούν ζωντανά στη μουσική παράσταση «ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» που υπό την αιγίδα και στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου (6.30 μ.μ.), αποτελώντας ένα από τα κομμάτια του album που ακολουθεί, μέρος των εσόδων του οποίου, θα διατεθεί για τους σκοπούς της Π.Φ.Π.Ο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αλλά και το τραγούδι «Τα βήματα», η Πρόεδρος της Πανελλαδικής, Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, σχολιάζει το νέο νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς:

«Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η χειρότερη πρόβλεψη του νόμου, αφορά την νομιμοποίηση του αυθαίρετου εγκλεισμού σε κυνοκομεία - κολαστήρια. Μια πρακτική εντελώς αναποτελεσματική καθώς διαρκώς νέα αδέσποτα βγαίνουν στους δρόμους. Πρόκειται για μια βάναυση αντιμετώπιση προς τα ζώα που φυλακίζονται αναίτια και μάλιστα συνήθως σε άθλιες συνθήκες. Το αποτέλεσμα δεν ωφελεί ούτε το ζώο, ούτε τον πολίτη ο οποίος πληρώνει διαρκώς χωρίς ουσιαστικά να επέρχεται λύση στο πρόβλημα ενώ την ίδια στιγμή περιφρονείται το βασικό και θεμελιώδες δικαίωμα τους στην ελευθερία.

Αντίθετα, η γραμμή των δημοτικών κτηνιατρείων θα έπρεπε να είναι αυτή του να προβαίνουν συνεχώς σε στειρώσεις αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μικρών που εγκαταλείπονται στο δρόμο.

Η Π.Φ.Π.Ο. και όλοι οι φιλόζωοι διαπιστώνουμε με λύπη ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ή δέσμευση για μια ανάλογη διευθέτηση.». Νατάσα Μπομπολάκη - Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη
    «Τα βήματα» από τους Ιωάννα Εμμανουήλ, Γιόλα Αργυροπούλου και Γιώργο Κωνσταντινίδη
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Έρημος» από τους «Φέρ΄το Φόκο» και τη Μάρθα Φριντζήλα

    Το μουσικό σχήμα «Φέρ΄το Φόκο» παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι, με τίτλο «Έρημος»...

    Συνέχεια

    «10 χρόνια Smyrna»- Tο επετειακό album της ορχήστρας

    Τα 10 χρόνια από τη σύστασή της συμπληρώνει η γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής "Smyrna" και το γιορτάζει...

    Συνέχεια

    «Απ’ το μέλλον κι απ’ το παρελθόν» από την Αναστασία Μουτσάτσου

    Το παρελθόν την Αναστασίας Μουτσάτσου έχει σημαδευτεί από μεγάλες επιτυχίες στη δισκογραφία και στις εμφανίσεις αλλά και πολύ...

    Συνέχεια

    «Τι μπορώ να περιμένω» από τον Βασίλη Σκουλά και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

    Ο Κρητικός συνθέτης Γιώργος Λουκάκης ανταμώνει μουσικά τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Βασίλη...

    Συνέχεια

    «Τραγούδια μόνο λαϊκά» από την Κατερίνα Ντίνου

    Στο στούντιο βρίσκεται αυτό τον καιρό η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, Κατερίνα Ντίνου, ετοιμάζοντας το νέο της άλμπουμ...

    Συνέχεια

    «Compassion» από τον Antony Kein

    Ο Antony Kein επιστρέφει, παρουσιάζοντας την καινούργια του ορχηστρική σύνθεση, με τίτλο "Compassion"...

    Συνέχεια

    «Στον Πειραιά ξημέρωμα» από τον Παντελή Θαλασσινό

    Ο Παντελής Θαλασσινός συναντά στο studio τον Πάνο Μπλέτζα-( τραγουδιστή-συνθέτη ) και τον Σπύρο...

    Συνέχεια

    «Φυλαχτό» από τον Νίκο Σαμαρά και την Ασπασία Στρατηγού

    Τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φυλαχτό» παρουσιάζει ο ταλαντούχος δημιουργός Νίκος...

    Συνέχεια

    «Ιέρεια» από τον Νίκο Καρακαλπάκη και τον Γιώργο Καγιαλίκο

    Το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ιέρεια» παρουσιάζει ο Νίκος Καρακαλπάκης, σε μουσική και...

    Συνέχεια

    «Αύριο πάλι απ’ την αρχή» από τον Παναγιώτη Κελάνδρια

    Ο Παναγιώτης Κελάνδριας επιστρέφει στη δισκογραφία με μια καινούργια ψηφιακή κυκλοφορία με τίτλο «Αύριο πάλι...

    Συνέχεια