Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

«Από κάστανο και έρωτα» - η Τέτη Κασιώνη και ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο

Κυριακή 14 Απριλίου

Τα τραγούδια του νέου τους άλμπουμ "Από Κάστανο και Έρωτα” θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα η Τέτη Κασιώνη και ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου την Κυριακή 14 Απριλίου στο ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΔΟΤΟΥ.

Η πρώτη ακρόαση των τραγουδιών πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2023 εκεί όπου γεννήθηκαν τα τραγούδια, στη Χάγη της Ολλανδίας.

Η ποίηση ανήκει στον Ηλία Παπακωνσταντίνου και η σύνθεση της μουσικής και η ερμηνεία των τραγουδιών στην Τέτη Κασιώνη. Ο Θύμιος Παπαδόπουλος υπογράφει την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής.

Τη συναυλία θα πλαισιώσουν η Τέτη Κασιώνη στο τραγούδι, ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου στην ποίηση και οι τρεις μουσικοί: ο Θύμιος Παπαδόπουλος στο κλαρίνο και το φλάουτο, ο Γιώργος Αθανασίου στην κλασσική κιθάρα και ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο και το μαντολίνο.

Μέσα από τη μουσική και την ποίηση των τραγουδιών αναδεικνύονται η ομορφιά και η άγρια φύση της Ελλάδας, η θάλασσα και το βραχώδες τοπίο από το οποίο αντλεί μέρος της έμπνευσής του ο ποιητής. Τα τραγούδια μιλούν για την αλήθεια και την ανύψωση, εντοπίζουν τις κοινωνικές ανησυχίες, την αγάπη και το φως.Τα τραγούδια γνωρίζουν την αλήθεια της ψυχής μας και της εποχής μας.

Πριν από τη συναυλία θα μιλήσουν για τα τραγούδια αυτά η ποιήτρια & στιχουργός Βέρα Βασιλείου-Πέτσα, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μαρίνα Λαχανά και Κωνσταντίνα Βαρσάμη,οι συνθέτες Μάριος Στρόφαλης και Νίκος Λαλιώτης και ο συνθέτης & μεταφραστής Νίκος Δούκας.

Τις παρουσιάσεις θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μίνα Μαύρου.

Το βιβλίο/ CD κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αγγελάκη και ψηφιακά από τον Μετρονόμο.

Από Κάστανο και Έρωτα:

Οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου είναι δύο:

Πρώτη Συναυλία 19:00-20:30

Δεύτερη Συναυλία 21:15-22:45

“Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση των θέσεων για την κάθε παράσταση στο τηλέφωνο 210 3642990"

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Από κάστανο και έρωτα» - η Τέτη Κασιώνη και ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο
    «Από κάστανο και έρωτα» - η Τέτη Κασιώνη και ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ