Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

«Μεταβολή» - παρουσίαση του βιβλίου του συνθέτη Δαμιανού Πάντα στον ΙΑΝΟ

Τρίτη 7 Μαρτίου
Μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας έρχεται να μας δώσει ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας, με την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου, με τίτλο «Μεταβολή», από τις εκδόσεις «Μετρονόμος», η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ, την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ.

Πρόκειται για εννέα διηγήματα, ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων. Κάποια στιγμή στη φαινομενικά ήσυχη ζωή τους συμβαίνει ένα γεγονός, ασήμαντο ή σημαντικό. Για πρώτη φορά καλούνται να επανεξετάσουν όλα όσα μέχρι τότε σχεδόν τυφλά κι άκριτα πίστευαν και ν' αναμετρηθούν με τους κρυμμένους φόβους τους. Με τον έρωτα, την ιδεολογία, την ηθική, την ζωή και τον θάνατο, το διαφορετικό, το τέρας. Κυρίως όμως με τον εαυτό τους …

Όπως επισημαίνει ο Δαμιανός Πάντας: «…Μεταβολή σημαίνει μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη. Αλλαγή. Μια στιγμιαία απόφαση, ένα γύρισμα του κεφαλιού δεξιά ή αριστερά, μια ενστικτώδης στροφή για να το βάλουμε στα πόδια τρέχοντας ή για να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Συναινείς ή αντιστέκεσαι; Την κρίσιμη στιγμή γινόμαστε συνένοχοι ή επαναστάτες; Το σημείο μηδέν που δεν καθορίζει μόνο την υπόλοιπη ζωή μας αλλά καθορίζει ποιοι πραγματικά είμαστε».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, συγγραφέας

Κώστας Φασουλάς, στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός

Αλεξάνδρα Χριστακάκη, δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ της εκπομπής "Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια" (εκπομπή για το βιβλίο).

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Καζάκου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μίνα Μαύρου, εκδότρια mousikogramma.gr.

Η βραδιά θα κλείσει με τον Δαμιανό Πάντα στο πιάνο να υποδέχεται την Ερωφίλη και τη Γεωργία Νταγάκη, οι οποίες θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του συνθέτη.

Είσοδος ελεύθερη

Έναρξη: 8.30 μ.μ.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Δαμιανός Πάντας γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πέντε ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική και το κλασσικό πιάνο όπου και πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με Αριστείο και Πρώτο Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης από το Εθνικό Ωδείο, με καθηγήτρια την Μυρτώ Μαυρίκου. Παράλληλα, τελειώνει τα Ανώτερα Θεωρητικά μαθήματα και παίρνει τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με Άριστα και ειδική μνεία, για να συνεχίσει μαθήματα Σύνθεσης κι Ενορχήστρωσης στο Royal College of Music του Λονδίνου. Ο κύκλος των σπουδών του ολοκληρώνεται με το Δίπλωμα Σύνθεσης και το Δίπλωμα Διεύθυνσης Ορχήστρας DipLCM από το London College of Music.

Το 2015 κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Της ημέρας τα σκοτάδια» με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη και το 2018 η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Στα λόγια η ψυχή» με ερμηνεύτρια την Ερωφίλη.

Από το 2015 πραγματοποιεί πλήθος συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Αυτή την εποχή ετοιμάζει τον τρίτο του προσωπικό δίσκο, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2023.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Tα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου στο Ωδείο Αθηνών

    Πέμπτη 21 Μαρτίου

    Μετά από 5 διεθνή βραβεία και εξαιρετικές κριτικές και παρουσιάσεις σε περιοδικά και ραδιόφωνα από την Αγγλία, τη...

    Συνέχεια

    «Eιν' ο κόσμος που αλλάζει» - Παρουσίαση στον ΙΑΝΟ

    Τρίτη 19 Μαρτίου

    Το CD "Eιν' ο κόσμος που αλλάζει" παρουσιάζουν ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης και οι εκδόσεις...

    Συνέχεια