Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Παρουσίαση βιβλίου-cd «Το σ' αγαπώ του κόσμου» στο ΜOYΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

Δευτέρες 26 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου-cd “Το σ' αγαπώ του κόσμου” θα γίνει στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ στο Γκάζι τις Δευτέρες 26 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν την έμπνευσή τους, σε μουσική της Αρετής Κοκκίνου,16 νέοι στιχουργοί, οι οποίοι είναι οι εξής:

Αγγελική Πολύζου/ Βίκυ Λαμπίρη/ Νίκη Ρουσοπούλου-Παππά/ Παναγιώτης Στράκαρης/ Κέλλυ Αλεφάντου/ Βίβιαν Ματσούκα/ Σταμάτης Βιτάλης/ Τότα Βελησσάρη/ Αντιγόνη Κολοβέντζου/ Ειρήνη Παπαδοπούλου/ Νίκος Παπαγιαννάκης/ Ιωάννα Κολλινιάτη/ Τετιάνα Δέγλερη/ Δήμητρα Κουντουριώτη/

Ράνια Θεοδωράτου/ Μαρία Γεωργαλά

Τραγουδούν: Βασίλης Γισδάκης, Αφεντούλα Ραζέλη

Τραγούδι-απαγγελία: Χρύσα Βλάμη

Τη βραδιά θα προλογίσει ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς

Μουσική θα παίξουν οι:

Σωκράτης Γανιάρης: Κρουστά

Βαγγέλης Ζωγράφος: Μπάσο

Μαρίνος Γαλατσινός: Πνευστά

Αρετή Κοκκίνου: Κιθάρα

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Είσοδος: 4 Ευρώ

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6906418034 6978613005

Για την όλη αυτή δράση η Αρετή Κοκκίνου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Όταν ο σπουδαίος Κώστας Φασουλάς με κάλεσε να συμμετέχω ως συνεργαζόμενη συνθέτης στο χειμερινό σεμινάριο στιχουργικής του το 2019 στο Μικρό Πολυτεχνείο ένιωσα μεγάλη χαρά και τιμή. Στην πορεία, απόλαυσα το ταξίδι της γέννησης και της επεξεργασίας του λόγου μέσα από το φίλτρο της τεχνικής αλλά και του συναισθήματος. Η εκφορά του στίχου, που συχνά αποτελεί και δημόσια συναισθηματική έκθεση του γράφοντα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η καθοδήγηση του Κώστα Φασουλά υπέροχη, η όλη εμπειρία ώρες ώρες μυσταγωγική. Στο σεμινάριο εκείνης της σεζόν συμμετείχαν δεκαέξι ταλαντούχοι άνθρωποι που γνώριζα σιγά σιγά μέσα και από τους στίχους τους. Κάποιοι είχαν ήδη βγει στη δισκογραφία ή είχαν κυκλοφορήσει ποιητικές συλλογές, άλλοι ήταν τότε στα πρώτα τους βήματα. Μεσολάβησε η πανδημία και η απομόνωση, με αποτέλεσμα η δουλειά αυτή να αρχίσει να υλοποιείται στο στούντιο το καλοκαίρι του 2021. Το πέρασμα αυτού του χρονικού διαστήματος δεν έσβησε την όμορφη γεύση της εμπειρίας του σεμιναρίου. Κάθε ένας από αυτούς τους στίχους, κομμάτι των δημιουργών τους, με άγγιξε με ιδιαίτερο τρόπο και δημιούργησε μέσα μου ξεχωριστές εικόνες. Είμαι σίγουρη ότι αυτοί οι στιχουργοί έχουν πολλά ακόμα όμορφα πράγματα να μας δώσουν στο μέλλον. Τους ευχαριστώ γι' αυτό που μοιραστήκαμε και βέβαια ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Κώστα Φασουλά που ήταν ο εμπνευστής της συνάντησης αυτής».

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Tα «Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού» του Γιάννου Αιόλου στο Ωδείο Αθηνών

    Πέμπτη 21 Μαρτίου

    Μετά από 5 διεθνή βραβεία και εξαιρετικές κριτικές και παρουσιάσεις σε περιοδικά και ραδιόφωνα από την Αγγλία, τη...

    Συνέχεια

    «Eιν' ο κόσμος που αλλάζει» - Παρουσίαση στον ΙΑΝΟ

    Τρίτη 19 Μαρτίου

    Το CD "Eιν' ο κόσμος που αλλάζει" παρουσιάζουν ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης και οι εκδόσεις...

    Συνέχεια