Το τραγούδι της εβδομάδας

και για ποιό λόγο το προτείνουμε!

«Το θαλασσινό τριφύλλι»

Οδυσσέας Ελύτης-Λίνος Κόκκοτος

Γράφει η Ιλένια Χρίστου

«Από το ένα μέρος ήμουνα ο στερνός μιας γενιάς, που έσκυβε στις πηγές μιας ελληνικότητας, κι απ' την άλλη ήμουν ο πρώτος μιας άλλης που δέχονταν τις επαναστατικές θεωρίες ενός μοντέρνου κινήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, ως ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους της λογοτεχνικής γενιάς του '30!

18 Μαρτίου του 1996 έμελλε να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο και να αναχωρήσει για τον δικό του ήλιο, τον "Ήλιο τον Πρώτο". Σεμνός, πολυγραφότατος και αθόρυβος!

Η παρακαταθήκη που μας άφησε πλούσια σε νοήματα, περιεχόμενο και διδαχή! "Προσανατολισμοί"," Ήλιος ο Πρώτος μαζί με τις παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα", "Το Άξιον Εστί", "Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας", "Το Μονόγραμμα", αλλά και τα δοκίμια "Ο ζωγράφος Θεόφιλος", "Η μαγεία του Παπαδιαμάντη", "Αναφορά στον Ανδρέα Εμπειρίκο" είναι μόλις ένα δείγμα!

Τραγούδι εβδομάδας το "Θαλασσινό Τριφύλλι", σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, μουσική Λίνου Κόκοτου και ερμηνεία Ρένας Κουμιώτη! Ένας δίσκος που πρωτοκυκλοφόρησε το 1972 από τη LYRA.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

    «Τσάμικος»

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ