Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Απόψε» από τον Θοδωρή Τσάτσο

Το νέο του single, με τίτλο, «Απόψε», παρουσιάζει ο Θοδωρής Τσάτσος από το album του «Το πιο δικό μου ψέμα», σε στίχους δικούς του και μουσική Κώστα Γάκη.

Η ενορχήστρωση έγινε από τον Γρηγόρη Πολύζο ενώ η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering από τον Ηλία Λάκκα στο Studio Odeon. Έπαιξαν οι μουσικοί Θάνος Γκιουλετζής (βιολί), Άρης Χατζησταύρου (κιθάρα), Σπύρος Μάζης (μπάσο), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα) και Γρηγόρης Πολύζος (πιάνο, πλήκτρα)

Ο ίδιος ο ερμηνευτής και στιχουργός του τραγουδιού, περιγράφει την ιστορία της δημιουργίας του «Απόψε»:

“Η περίοδος που γράφτηκαν αυτοί οι στίχοι, ήταν μια πολύ έντονη περίοδος για 'μένα. Είχα μόλις ξεκινήσει να αναλαμβάνω μεγαλύτερες ευθύνες στην εργασία μου, ενώ ταυτόχρονα μια μεγάλη σχέση που είχα περνούσε πολύ βαθιά κρίση. Συνήθιζα να περνάω πολλές ώρες με φίλους, κυρίως τα βράδια, συζητώντας για όλα αυτά. Ένα τέτοιο βράδυ, έχοντας γυρίσει αργά στο σπίτι, έβαλα ένα δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη να χαλαρώσω πριν κοιμηθώ. Όπως έπαιζε ο δίσκος, μου ήρθε στο μυαλό η πρώτη φράση του τραγουδιού. «Παίξε μου απόψε μια θλιμμένη μελωδία, κάποιο τραγούδι του Σταμάτη απ' τα παλιά». Ήταν μια από τις λίγες φορές που ξεκίνησα να γράφω κάτι χωρίς να έχω από πριν στο μυαλό μου ένα θέμα. Ακολούθησα τη φράση και ανακάλυψα πως είχα ανάγκη να μιλήσω για όσα δίνουν νόημα στη ζωή μου. Μια ερωτική συνάντηση, το μοίρασμα της νύχτας με εκείνη που αγαπάς, οι μουσικές, οι ιστορίες, οι φίλοι, η μαγεία των αισθήσεων. Αυτά είναι όλα όσα ομορφαίνουν τη δική μου ζωή, όλα εκείνα στα οποία καταφεύγω κάθε φορά που νιώθω πίεση και φόβο.

Ορισμένες φορές έστελνα στίχους που έγραφα στον Κώστα Γάκη. Δεν είχε κάποιο σκοπό αυτό. Απλώς τους έστελνα να τους δει. Άλλες φορές μου έλεγε κάτι, άλλες όχι. Μήνες μετά, ένα βράδυ, πήρα ένα μήνυμα με ένα αρχείο ήχου από τον Κώστα. Φαντάστηκα πως θα ήταν κάποια μουσική για μια παράσταση, όπως συνήθιζε να μου στέλνει. Άκουσα μια κιθάρα και λίγο αργότερα τη φωνή του. Δεν κατάλαβα αμέσως πως επρόκειτο για το «Απόψε». Ύστερα, μου ήρθαν δάκρυα. Ένιωσα πως η μουσική ήταν τόσο δυνατή που μπορούσε να πει από μόνη της όλα όσα ήθελα να πω εγώ με εκείνους τους στίχους”.

Κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την MLK https://orcd.co/pwbbo4a

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Τσάτσο

Ο Θοδωρής Τσάτσος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στην “Black Light”, μια κοινωνική επιχείρηση που απασχολεί κυρίως τυφλούς εργαζόμενους. Οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε καταστήματα λιανικής πώλησης, ώστε να εξυπηρετούν σωστά πελάτες με οπτική αναπηρία. Επίσης, γίνονται βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και εταιρείες, ώστε να εξοικειωθούν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού με την τυφλότητα και γενικά τις αναπηρίες.

Παράλληλα εργάζεται ως ψυχολόγος και είναι συνιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους», ο οποίος προωθεί την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με απώλεια όρασης στη γνώση και τη λογοτεχνία.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι στα εφηβικά του χρόνια. Έκανε μαθήματα τραγουδιού για οκτώ χρόνια με τη δασκάλα φωνητικής, Ασημίνα Μόρφη. Από την ηλικία των δεκαοκτώ άρχισε να συμμετέχει ως τραγουδιστής σε συγκροτήματα που έπαιζαν κομμάτια ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου. Κατά την ίδια περίοδο ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους. Έχει γράψει τη συλλογή διηγημάτων, «Εκτός οπτικού πεδίου» (εκδ. Εύμαρος).

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Απόψε» από τον Θοδωρή Τσάτσο
    «Απόψε» από τον Θοδωρή Τσάτσο
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Στη Σμύρνη κάποτε» από την Αρετή Κοκκίνου και τον Θανάση Σάλτα

    "Στη Σμύρνη κάποτε" έχει τίτλο το νέο cd της συνθέτιδας, Αρετής Κοκκίνου και του ποιητή,...

    Συνέχεια

    «Ανάθεμα τον αίτιο» από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

    Το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι της Μικράς Ασίας και του Ανατολικού Αιγαίου, «Ανάθεμα τον αίτιο»...

    Συνέχεια

    «Με άλλη ματιά» από τον Χρήστο Λεοντή

    «Με άλλη ματιά» τιτλοφορείται το νέο άλμπουμ του Χρήστου Λεοντή που κυκλοφορεί από τον...

    Συνέχεια

    «Μπαϊντούσκα» … αλλιώς! Από τον Γιάννη Μπελώνη και τον Θεόφραστο Πατέ. Feat. Πάρις Περυσινάκης

    Ένα διαφορετικό πρόσωπο της γνωστής σε όλους «Μπαϊντούσκα», αυτού του ζωηρού και ταυτόχρονα συμβολικού θρακιώτικου...

    Συνέχεια

    «Carrousel» από τον Στάθη Δρογώση

    Το "Carrousel" στριφογυρνάει και μαζί με την αγάπη που όλο έρχεται και πάει, μας φέρνει και το καινούργιο τραγούδι του...

    Συνέχεια

    «Με το Φεγγάρι Περπατώ» από την Μπέττυ Χαρλαύτη

    Με τον ερχομό του καλοκαιριού, η ερμηνεύτρια Μπέττυ Χαρλαύτη εγκαινιάζει νέο, σύγχρονο ήχο, με την κυκλοφορία του καινούργιου...

    Συνέχεια

    «Άπειρο» από τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου

    «Άπειρο» είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού του Σταμάτη Χατζηευσταθίου που κυκλοφορεί από τον...

    Συνέχεια

    «Πότε θα 'ρθει η ώρα» από τον Πάνο Μπούσαλη

    «Πότε θα 'ρθει η ώρα» έχει τίτλο το νέο τραγούδι σε στίχους Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη και μελοποίηση...

    Συνέχεια

    «Πάρε απ' το χέρι τ' όνειρο» από τον Νίκο Ψημίτη και την Αργυρώ Καπαρού

    Με το τραγούδι "Πάρε απ' το χέρι τ' όνειρο", ένα κομμάτι σαν ηλιαχτίδα σε μουσική Σταύρου...

    Συνέχεια