Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Πέρα από τα γνώριμα» από τον Απόστολο Ρίζο

Το νέο του τραγούδι, "Πέρα από τα γνώριμα", σε στίχους και μουσική του ίδιου, κυκλοφορεί ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, Απόστολος Ρίζος.

Είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε πολύ προτού φανούν στον ορίζοντα τα σύννεφα του κορονοϊού, αλλά με ένα παράξενο τρόπο, συνδέεται με όσα πρωτόγνωρα ζούμε όλοι μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος ο Απόστολος Ρίζος λέει για αυτό το τραγούδι:

“Ξυπνάς ένα πρωί και ανακαλύπτεις ότι από τα όνειρά σου, λείπει το Όνειρο.

Όλα γύρω σου φαίνονται γνώριμα, αλλά δεν είναι πλέον οικεία. Η ζωή σου, μοιάζει με κολάζ - κομμάτια μιας άγνωστης πόλης. Και τότε, αναζητάς ένα βλέμμα για να κρατηθείς. Ένα δρόμο που ίσως σε οδηγήσει ξανά στον εαυτό σου.

Το ”Πέρα από τα Γνώριμα” όμως, δεν είναι ένα τραγούδι για τα χαμένα όνειρα, αλλά για αυτά που θα κερδηθούν ξανά".

Το video clip, βασίστηκε σε ένα εικαστικό έργο, φωτογραφικό κολάζ του διακεκριμένου καλλιτέχνη και πρεσβευτή της κουλτούρας του Βερολίνου, Tim Roeloffs, με την ευγενική παραχώρησή του.

Εικόνες από διάφορες πόλεις και πολιτισμούς, ακόμη και από την Ελλάδα, αλληγορικά στιγμιότυπα και οπτικοί συμβολισμοί, διαμορφώνουν ένα πανοραμικό τοπίο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο τον Roeloffs, είναι φορτισμένο “από τη μελαγχολία του υπέρ-καπιταλισμού, επηρεασμένο από την αρχιτεκτονική, την ποίηση και το life-style, βασισμένο σε ερωτήματα, όπως, από πού ερχόμαστε; πού πηγαίνουμε; Μπορούμε άραγε να επηρεάσουμε το μέλλον;”.

To video clip καταγράφει την περιπλάνηση του ήρωα σε ένα κόσμο ουτοπικό, όπου αναζητά τον εαυτό του. Μια πόλη που συντίθεται από διαφορετικά κομμάτια, ένα περιβάλλον που ίσως να μην είναι όσο οικείο δείχνει.

Η ιδέα, η σκηνοθεσία του video, καθώς και το εικαστικό του εξωφύλλου, ανήκει στην Τάμμυ Τσέκου, η κινηματογράφηση έγινε από τον Γιάννη Μαργετουσάκη, το μοντάζ και την καλλιτεχνική επιμέλεια, είχε ο Μάκης Φάρος.

Έπαιξαν:

Απόστολος Ρίζος: ακουστική & slide κιθάρα, ηλεκτρικό τζουρά, φωνητικά.

Γιώργος Κατσάνος: tiny piano, mellotron, analog synth bass

Παύλος Συνοδινός: percussion & drum loops

Ηχοληψία-Μίξη-Mastering: Γιάννης Παξεβάνης - Pytzamax Studio

Επιμέλεια παραγωγής: Γιάννης Παξεβάνης - Απόστολος Ρίζος

Το "Πέρα από τα Γνώριμα" είναι το δεύτερο τραγούδι του νέου album που ετοιμάζει ο Απόστολος Ρίζος, με τίτλο “Ασκήσεις Τρυφερότητας”, του οποίου τα τραγούδια θα κυκλοφορούν σταδιακά. Το πρώτο τραγούδι του album, κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, με τίτλο "Εγώ μαζί σου θέλω να 'μαι".

Κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες:

itunes:https://apple.co/2w0mkUk

Spotify:https://spoti.fi/2UFO0Gi

GooglePlay: https://bit.ly/2w13yw6

Deezer: https://www.deezer.com/en/album/138569812

Λίγα λόγια για τον Απόστολο Ρίζο

Γεννήθηκε στη Λαμία και σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οδηγήθηκε από πολύ μικρός στο δρόμο της μουσικής, εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα. Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις, παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας θεωρίας και αρμονίας καθώς και παραδοσιακού τραγουδιού, με δάσκαλο τον Χρόνη Αϊδονίδη.

Το ευρύ κοινό τον γνώρισε το 2000 μέσα από τη συνεργασία του με τον Νίκο Ζούδιαρη που είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του πρώτου του cd με τίτλο "Ένας κύκνος κλαίει" και του cd single "Φυσαλίδα" ένα χρόνο αργότερα. Η ερμηνεία του στο "Τι να θυμηθώ" του Νίκου Ζούδιαρη, θεωρείται πλέον από τις κλασσικές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Στην εικοσάχρονη δισκογραφική του πορεία, έχει κυκλοφορήσει 4 προσωπικά albums, αρκετά singles, ενώ έχει συμμετάσχει ως ερμηνευτής σε πολλά albums άλλων καλλιτεχνών.

Έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως τους Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννη Κούτρα, Νίκο Ξυδάκη, Γιώργο Ανδρέου. Είναι χαρακτηριστική η επιμέλεια των προσωπικών ζωντανών του εμφανίσεων και έχει στο ενεργητικό του πολλές μουσικές θεματικές παραστάσεις και αφιερώματα ("Μάρκος ο Φραγκοσυριανός", "Καρέ στης Ντάμας", "Στα στέκια της Πόλης", "Χειρολαβές", "Όλο τον Κόσμο γύρισες - αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία", "Η Τετράς του Πειραιά", "Τα Λαθροδιάσημα", "Minimals", “Σ' ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο” και άλλες).

Download link τραγουδιού (wav και mp3) και επιπλέον φωτογραφιών: Εδώ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Πέρα από τα γνώριμα» από τον Απόστολο Ρίζο
    «Πέρα από τα γνώριμα» από τον Απόστολο Ρίζο
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Το «Wonderland» («Κόκκινα Γυαλιά») του Κραουνάκη στο πλευρό των παιδιών που νοσούν από κορονοϊό

    Να ενισχύσουν τα παιδιά που έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από τον κορονοϊό αποφάσισαν ο Σταμάτης Κραουνάκης με...

    Συνέχεια

    «Τα μουσικά γενέθλια, DUETS» του Γιώργου Νταλάρα

    «Αυτό που αισθάνεστε όλοι εσείς κι εμείς εδώ στη σκηνή, δεν είναι μια γιορτή δική μου, είναι μια γιορτή δική μας. Εσείς κι...

    Συνέχεια

    «Όνειρο φευγάτο» από τον Φώτη Παπαδόπουλο

    Oι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν το βιβλίο - cd του Φώτη Παπαδόπουλου (1967 – 2017) «...

    Συνέχεια

    «Θα σ’ αγαπώ- Το τραγούδι της Αμυμώνης» από τον Αλέξανδρο Ιακώβου

    Ένα ξεχωριστό τραγούδι, δημιουργία του Αλέξανδρου Ιακώβου, με τη σύμπραξη σπουδαίων καλλιτεχνών που κυκλοφόρησε πριν από λίγους...

    Συνέχεια

    «Flamenco thoughts» από τον Βασίλη Καράμαλη

    Με αέρα flamenco κυκλοφορεί ο μουσικός και συνθέτης Βασίλης Καράμαλης το καινούργιο του κομμάτι, όπως ξεκάθαρα δηλώνει και o τίτλος του - ...

    Συνέχεια

    «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» από τους Ρεβάνς και τον Σπύρο Γραμμένο

    Tο καινούργιο τραγούδι, «Σ' ευχαριστώ Λουκιανέ», μας παρουσιάζουν οι Ρεβάνς, μετά την...

    Συνέχεια

    «Καΐκι μου Άη Νικόλα»- Οι Locomondo διασκευάζουν Βασίλη Τσιτσάνη

    Ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της νεολαίας και όχι μόνο, ξαναχτυπά!

    Συνέχεια

    «Soul Lament» από τον Κώστα Λεμονίδη

    «Soul Lament» έχει τίτλο η πέμπτη δισκογραφική δουλειά του κιθαρίστα και συνθέτη, Κώστα Λεμονίδη,...

    Συνέχεια

    «Έρημος» από τους «Φέρ΄το Φόκο» και τη Μάρθα Φριντζήλα

    Το μουσικό σχήμα «Φέρ΄το Φόκο» παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι, με τίτλο «Έρημος»...

    Συνέχεια