Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Θα Ταξιδεύω» και «Φως που τρέχει»- Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια

Αναθεωρεί τις δύο παλαιότερες συνθέσεις της η συνθέτις και βιρτουόζος του ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια, έχοντας διαγράψει μία σημαντική 20ετή μουσική διαδρομή και καταφέρνοντας να χτίσει την προσωπική της αισθητική ταυτότητα, με συνθέσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας και ανατρεπτικής έμπνευσης.


Στη μέτζο σοπράνο, Ελένη Βουδουράκη, εμπιστεύθηκε τα δύο λυρικότερα τραγούδια της, που μεταμορφώνονται και παρουσιάζονται πλέον με τρόπο σχεδόν αριστουργηματικό. Η νέα προσέγγιση με συμφωνικό ήχο, σε συνδυασμό με την έμπειρη, λιτή και σμιλεμένη φωνή της Ελένης, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ηχοχρωμάτων και συναισθημάτων.

Τα εκλεπτυσμένα στοιχεία που περιέχει η μουσική της Ζωής, πλούσια χρωματισμένα από τις ποιητικές γραμμές του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη και της δυναμικής Βαρτούι Βαρτανιάν, μας μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, απαραίτητο για αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία οι δύο καλλιτέχνιδες μάς προτείνουν στοχασμούς και σκέψεις, ιδεολογήματα και προβληματισμούς που “Μας ταξιδεύουν” και μας οδηγούν προς το “Φως που τρέχει”!
Διαθέσιμα σε:

iTunes | Spotify | Deezer
και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από τη
Zoe Music (2020)

Λίγα λόγια για τη Μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη
Η Ελένη Βουδουράκη, με ανεπιτήδευτο λυρισμό και χαρακτηριστική ευκολία, κινείται σε πολλά μουσικά είδη. Οι ερμηνείες της, απαλλαγμένες από κάθε περιττό, επιτυγχάνουν πάντα ένα εξαιρετικό, υψηλού επιπέδου, καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Έχει σπουδάσει στο National Opera Studio του Λονδίνου, ενώ έχει σταθερή συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές όπερας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Αυστρία, έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες και έχει ερμηνεύσει πολλές φορές έργα Ελλήνων συνθετών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εκτός από την Όπερα όμως έχει αγαπήσει και εντρυφήσει στο ρομαντικό τραγούδι των συνθετών της ελληνικής belle epoque της Αθήνας του Μεσοπολέμου. Συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα ”Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη” στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στο Μέγαρο Μουσικής και στην τηλεόραση. Πρόσφατα τραγούδησε στο πλάι του διάσημου Αργεντίνου τενόρου Χοσέ Κούρα.

«Θα Ταξιδεύω»

«Φως που τρέχει»

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Θα Ταξιδεύω» και «Φως που τρέχει»- Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια
    «Θα Ταξιδεύω» και «Φως που τρέχει»- Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

    «Believe» από τον Andrea Bocelli

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Δήμιος Χρόνος» από τον Γιάννη Κ. Ιωάννου και τον Λάκη Τεάζη

    Ο Γιάννης Κ. Ιωάννου συναντά τον Λάκη Τεάζη! «Δάσκαλοι» και οι δύο στο είδος τους, με συνέπεια στην...

    Συνέχεια

    «ΩΧ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ» με Γιώτα Γιάννα, Γιώργο Νταλάρα και Sunny Μπαλτζή

    «ΩΧ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ», σε μουσική και στίχους της Σάννυ Μπαλτζή, είναι το τελευταίο τραγούδι που...

    Συνέχεια

    «Δε θέλω εγώ παράδεισο» από τον Κώστα Μακεδόνα

    Ο Κώστας Μακεδόνας, σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, ερμηνεύει το παραδοσιακό τραγούδι «...

    Συνέχεια

    «Μαρία Αλίκη» από τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Τάνια Τσανακλίδου

    Ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογράφει την πρωτότυπη μουσική για τη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή, «Ο...

    Συνέχεια

    «Μνήμη Αμμοχώστου» από τον Μιχάλη Ανδρονίκου

    «Μνήμη Αμμοχώστου» έχει τίτλο το καινούργιο τραγούδι, σε μουσική Μιχάλη Ανδρονίκου, ποίηση Νίκης...

    Συνέχεια

    «Buru» από τον Θεολόγο Μιχελή

    «Buru» ή «Μπουρού» έχει τίτλο η νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, βιρτουόζου του...

    Συνέχεια

    «Ροκ Μπαλάντα» από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

    H «Ροκ Μπαλάντα» του Αντώνη Βαρδή και του Βασίλη Γιαννόπουλου αποκτά νέα ζωή χάρη...

    Συνέχεια

    «Δέντρο» από τον Στέλιο Δάβαρη

    Κυκλοφορεί ο νέος, 4ος στη σειρά, δίσκος του Στέλιου Δάβαρη, με τον τίτλο "Δέντρο".

    Συνέχεια

    «Relocation» από τον Antony Kein

    Ο Antony Kein επιστρέφει, παρουσιάζοντας το καινούργιο του ορχηστρικό κομμάτι με τίτλο "Relocation"...

    Συνέχεια

    «Έχω μια Αγάπη» από τον Βασίλη Σαλταγιάννη

    «Έχω μια Αγάπη» έχει τίτλο το νέο τραγούδι του συνθέτη Βασίλη Σαλταγιάννη, σε μουσική δική του και...

    Συνέχεια