Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Το πιο δικό μου ψέμα» από τον Θοδωρή Τσάτσο - Ένα τραγούδι αποδοχής…

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στιχουργός και ερμηνευτής Θοδωρής Τσάτσος μάς παρουσιάζει το νέο του single, «Το πιο δικό μου ψέμα», από το πρώτο ολοκληρωμένο album του, με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα», που κυκλοφορεί από την MLK.

Τη μουσική και την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γρηγόρης Πολύζος, ενώ τους στίχους ο Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος περιγράφει το πώς και γιατί γράφτηκε το συγκεκριμένο κομμάτι.

«Το μεγαλύτερο μέρος των στίχων αυτού του τραγουδιού γράφτηκε μέσα στον ηλεκτρικό. Επέστρεφα από μια επαγγελματική συνάντηση, στην οποία δεν ήθελα να πάω. Σκεφτόμουν πόσο συνηθισμένο είναι για όλους να κάνουμε, κάποιες φορές, πράγματα που δεν μας ταιριάζουν. Σκεφτόμουν τις αντιφάσεις, μικρές και μεγάλες, που συνθέτουν αυτό που είμαστε. Ήθελα να μιλήσω για αυτό, αλλά χωρίς την επικριτική διάθεση που συχνά αντιμετωπίζουμε το θέμα.

Πρόκειται για ένα τραγούδι κατανόησης και αποδοχής, πως, όσο και αν θέλουμε να ακολουθούμε έναν δικό μας δρόμο απαρέγκλιτα και χωρίς συντομεύσεις, συχνά η ζωή αποδεικνύεται πιο περίπλοκη!».

Έπαιξαν οι μουσικοί: Τιγκράν Σαρκισιάν (ντουντούκ και αρμένικη φλογέρα), Άρης Χατζησταύρου (ακουστική κιθάρα), Ηλίας Λάκας (ηλεκτρική κιθάρα), Σπύρος Μάζης (μπάσο), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα) και Γρηγόρης Πολύζος (πιάνο – πλήκτρα).

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Τσάτσο

Ο Θοδωρής Τσάτσος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στην “Black Light”, μια κοινωνική επιχείρηση που απασχολεί κυρίως τυφλούς εργαζόμενους. Οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε καταστήματα λιανικής πώλησης, ώστε να εξυπηρετούν σωστά πελάτες με οπτική αναπηρία. Επίσης γίνονται βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και εταιρείες, ώστε να εξοικειωθούν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού με την τυφλότητα και γενικά τις αναπηρίες.

Παράλληλα εργάζεται ως ψυχολόγος και είναι συνιδρυτής του εθελοντικού οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους», ο οποίος προωθεί την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με απώλεια όρασης στη γνώση και τη λογοτεχνία.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι στα εφηβικά του χρόνια. Έκανε μαθήματα τραγουδιού για οκτώ χρόνια με τη δασκάλα φωνητικής Ασημίνα Μόρφη. Από την ηλικία των δεκαοκτώ άρχισε να συμμετέχει ως τραγουδιστής σε συγκροτήματα που έπαιζαν κομμάτια ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου. Κατά την ίδια περίοδο ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους. Έχει γράψει τη συλλογή διηγημάτων, «Εκτός οπτικού πεδίου» (εκδ. Εύμαρος) και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο album, με τίτλο «Το πιο δικό μου ψέμα».

Ο Θοδωρής Τσάτσος υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών οι οποίοι ντύθηκαν με μελωδίες εξαιρετικών δημιουργών, όπως οι Γρηγόρης Πολύζος, Κώστας Γάκης, Δημήτρης Ιλεμόσογλου, Σπύρος Παρασκευάκος και Γιώργος Κυριάκος. Στο album συμμετέχουν η στιχουργός Αθηνά Σπανού που υπογράφει ένα τραγούδι («Η πέτρα και η χίμαιρα») και η ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου σε δύο τραγούδια («Ξόρκι» και «Όλου του κόσμου οι άνθρωποι»). Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει ο Γρηγόρης Πολύζος, ενώ η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ηλία Λάκκα στο Studio Odeon.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Χαλασιά μου & Ξεχωρίσματα» από τη Μαρία Γκούβα

    Μια νέα μουσική δημιουργία χάρισε στο κοινό η ερμηνεύτρια Μαρία Γκούβα, στην εκπνοή του περασμένου χρόνου. Πρόκειται για...

    Συνέχεια

    «Η μνήμη είναι που πονά» από τη Λυδία Σέρβου

    Με ένα ιδιαίτερο τραγούδι σε μουσική της ιδίας και στίχους της Μαρίνας Φραγκεσκίδου, επανέρχεται η...

    Συνέχεια

    «Άδολη σιωπή» από τον Βαγγέλη Κορακάκη

    Mε το βιβλίο – cd «Άδολη σιωπή» που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο επιστρέφει ο  ...

    Συνέχεια

    «Της λησμονιάς» από τον Γιώργο Μπαγιώκη

    «Της λησμονιάς» έχει τίτλο το νέο τραγούδι που ερμηνεύει ο Γιώργος Μπαγιώκης. Οι στίχοι ανήκουν...

    Συνέχεια

    «Γιατί ποτίζω τα αγκάθια» από τη Σοφία Ανδριανού και τον Νίκο Γερακάρη

    Ο πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδοποιός Νίκος Γερακάρης συναντά την ερμηνεύτρια Σοφία Ανδριανού και κυκλοφορούν...

    Συνέχεια

    «Το σημάδι του Θεού» από τον Κώστα Μακεδόνα

    Μετά τα «Ύστερα του Κόσμου», το εξαιρετικό ζεϊμπέκικο που έχει μπει ήδη στις καρδιές μας και σηματοδότησε...

    Συνέχεια

    «Νύχτα μου μάγισσα»

    «Νύχτα μου μάγισσα» έχει τίτλο το καινούργιο τραγούδι της Αφεντούλας Ραζέλη, σε στίχους Βαγγέλη...

    Συνέχεια

    «Τα χέρια» από τον Βαγγέλη Μαχαίρα και τον Δημήτρη Λέντζο

    «Τα χέρια» είναι η νέα μουσική εργασία του Βαγγέλη Μαχαίρα και του Δημήτρη Λέντζου...

    Συνέχεια

    O TEMΠΕΛΗΣ ΔΡΑΚΟΣ επιστρέφει...

    Μετά από τις τρεις, πολύ επιτυχημένες, μουσικές περιπέτειες και τη συλλογή με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ο Τεμπέλης Δράκος ...

    Συνέχεια