Συνεντεύξεις

Ρωτάμε, απαντάνε!

O Δημήτρης Μαραμής μιλά για τους «Στοιχειωμένους»- video

«Η μουσική μας ιστορία κερδίζει έδαφος με το ελληνικό τραγούδι, είτε είναι έντεχνο είτε είναι ρεμπέτικο είτε δημοτικό», μας λέει, μεταξύ άλλων, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής στην on camera συνέντευξη που παραχώρησε στο «Μουσικόγραμμα» και τη Μίνα Μαύρου, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του νέου του σύγχρονου ελληνικού μιούζικαλ, «Οι Στοιχειωμένοι», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Είναι ένα έργο που μπορεί να ανταποκριθεί στις ρίζες του» υπογραμμίζει ο συνθέτης, ενώ, αναλύοντας τη δομή του έργου, αναφέρει τα ακόλουθα: «Πρόκειται για μία τριλογία που αποτελείται από 2 δημοφιλή και αριστουργηματικά δημοτικά ποιήματα, 2 παραλογές, «Το γιοφύρι της Άρτας» και το τραγούδι «Του νεκρού αδερφού». Το τρίτο είναι ένας ζωντανός θρύλος της Άμφισσας, «Το στοιχειό της Χάρμαινας». « Ήταν μία πολύ ωραία σύνδεση να γεφυρώσουμε το παλαιό με το σύγχρονο, φτιάχνοντας ένα νέο δημοτικό ποίημα από τον σύγχρονο ποιητή Σωτήρη Τριβιζά, ακολουθώντας πιστά την τεχνοτροπία των παραλογών».

Στην κάμερα του «Μουσικογράμματος» καταθέτουν τις δικές τους εμπειρίες ο σκηνοθέτης του έργου Θάνος Παπακωνσταντίνου καθώς και οι ερμηνευτές της παράστασης: Αργυρώ Καπαρού, Θοδωρής Βουτσικάκης, Βασιλική Καρακώστα, Ελένη Δημοπούλου, Βασίλης Δημακόπουλος, Λητώ Μεσσήνη, Σταμάτης Πακάκης και Νίκος Ζιάζιαρης.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Τερζάκης: Το τίμημα της επιλεκτικότητας είναι τελικά θετικό

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Όταν ένας καλλιτέχνης δοκιμάζεται σε βυζαντινούς...

    Συνέχεια

    Πλέσσας: «Αν χαθεί ο σεβασμός, τίποτα δεν αξίζει τον κόπο»

    Γράφει η Μίνα Μαύρου «Οταν ήμασταν παιδία, ο Μίμης μας ταξίδευε με το πιάνο του....

    Συνέχεια

    Νένα Βενετσάνου- Νότης Μαυρουδής: “Κάθε μια νύχτα είναι μόνο μια σελίδα”

    Γράφει η Αρετή Κοκκίνου

    Με αφορμή την ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά παραστάσεών τους, σε συνεργασία με τον σημαντικό κιθαριστή της νέας γενιάς, Γιώργο Τοσικιάν, ο...

    Συνέχεια