Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος τραγουδιστής ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής (24/12), αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο της Κρήτης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό του που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του τα τελευταία χρόνια.

Λίγους μήνες μετά και πιο συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, το χειρουργείο είχε προγραμματιστεί 1,5 μήνα νωρίτερα και αυτός ήταν και ο λόγος που ακυρώθηκε η συνεργασία του με την Πάολα.

Το χειρουργείο αυτό είχε στεφθεί με επιτυχία ωστόσο, λίγο αργότερα ο Βασίλης Καρράς νόσησε από κορονοϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του και οδήγησαν στον θάνατό του.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε πρωταγωνιστής στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή για χρόνια. Σε ηλικία 16 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων τον κέρδισε το τραγούδι. Οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.

Επίσης υπήρξε συνθέτης και στιχουργός σε πολλές μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Πηγή: newsbeast.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

    Eυτυχισμένο το 2024

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Kεκλεισμένων των θυρών ο επιτυχημένος 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής 2020

    Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός 2020 του...

    Συνέχεια

    Αναστολή εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

    Αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες και παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την υπαγωγή της...

    Συνέχεια

    «Επιτάφιος» και «Διόνυσος» του Μίκη Θεοδωράκη ζωντανά στο Δεύτερο από τη Λυρική

    Δύο σημαντικά έργα του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, ο Επιτάφιος (1958) και ο Διόνυσος...

    Συνέχεια

    ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ- «Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα»

    Tο μουσικό σύμπαν του μοναδικού Μίμη Πλέσσα επισκέπτεται η εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε Ναι», με τη...

    Συνέχεια

    To «Θα σ’ αγαπώ – Το τραγούδι της Αμυμώνης» έγινε χρυσός δίσκος!

    Η απονομή χρυσού δίσκου για το cd «Θα σ' αγαπώ – Το τραγούδι της Αμυμώνης» του Αλέξανδρου...

    Συνέχεια

    «BELIEVE»- Έρχεται το νέο άλμπουμ του Αndrea Bocelli

    Στις 13 Νοεμβρίου έρχεται το νέο άλμπουμ του σπουδαίου τενόρου, Αndrea Bocelli!

    Συνέχεια

    Ενίσχυση της εκπαίδευσης των παιδιών του Καστελόριζου από τα τραγούδια της «Κυράς της Ρω»

    "Είναι η δική μου μικρή αλλά εγκάρδια συνεισφορά ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τον αγαπημένο και πολύπαθο τόπο της καρδιάς μου:...

    Συνέχεια

    Aντίο στην σπουδαία Ζιλιέτ Γκρεκό

    Η «μούσα των υπαρξιστών», η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, Ζιλιέτ Γκρεκό, που έγινε διάσημη...

    Συνέχεια

    Ματαιώνονται οι προγραμματισμένες συναυλίες «Led Zeppelin Symphonic»

    Ματαιώνονται οι προγραμματισμένες συναυλίες «Led Zeppelin Symphonic» που ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή...

    Συνέχεια

    Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

    Ανακοινώθηκαν τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και η κατάσταση ως προς τις μουσικές- θεατρικές παραστάσεις εχει ως...

    Συνέχεια