Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

«Έφυγε» ο συνθέτης Τάκης Μπουγάς

Μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του συνθέτη Τάκη Μπουγά, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.

Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε από την ηλικία των 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον αρχιμουσικό Μιχάλη Βούρτση, από όπου αποφοίτησε σε ηλικία 20 χρονών, ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές του. Παράλληλα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Μαθηματικός.

Από νωρίς συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού, μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, μαέστρο τον έκανε ο δημοφιλής σε όλους μας Χάρρυ Κλυνν.

Ένα από τα πρώτα του τραγούδια του είναι το "Άννα", το οποίο τραγούδησε, πριν από πολλά χρόνια, για πρώτη φορά ο Κώστας Καράλης με στίχους του Καλαμίτση Γιάννη. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο κομμάτι η Άννα Φόνσου έχει πει οτι δεν έχει γραφτεί για εκείνη, αλλά για κάποιαν άλλη. (Ο Τάκης Μπουγάς ήταν ο τρίτος κατά σειρά σύζυγός της. Μετά από 7 χρόνια γάμου, χώρισαν το 1993).

Το ίδιο έγινε και με το τραγούδι "Ετοιμάζω ταξίδι", το οποίο ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά από την Ελένη Δήμου κι επανέλαβε την επιτυχία του πρόσφατα και ο Γιώργος Γιαννιάς.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια του συνθέτη Τάκη Μπουγά συγκαταλέγονται τα: Το κακό παιδί, Κρίση, Θέλω να γυρίσω στα παλιά, Ένα, Γυμνό, Είσαι το λάθος μου το τελευταίο, Ζηλεύω, Η φιλοσοφία μου, Φως περισσότερο φως, Μυαλό δεν θα βάλει αυτό το κεφάλι, Αλλιώτικη μέρα κ.ά.

Δημιουργίες τους τραγούδησαν η Βίκυ Μοσχολιού, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Αντύπας, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Αντώνης Ρέμος και η Πάολα.

Είχε γράψει μουσική σε πολλές επιθεωρήσεις και ταινίες. Είχε περισσότερους από 30 χρυσούς και 20 πλατινένιους δίσκους.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος

    Έφυγε από τη ζωή ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος το απόγευμα της Τρίτης 28ης Οκτωβρίου.

    Συνέχεια

    Μια νύχτα στον Σταυρό χωρίς «πρέπει» - με τη Φρόσω Στυλιανού & The Alternadivas

    Γράφει η Ιλένια Χρίστου Το να σε επιλέγει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, για να ανοίξεις τη συναυλία του στο ...

    Συνέχεια

    Αφιερωματικό Έτος στον Μάνο Χατζιδάκι το 2026

    "Αφιερωματικό Έτος στον Μάνο Χατζιδάκι" ανακύρηξε το Υπουργείο Πολιτισμού το 2026...

    Συνέχεια

    O Σταύρος Ξαρχάκος γράφει για τον Διονύση Σαββόπουλο

    Με αφορμή το θάνατο του αείμνηστου Διονύση Σαββόπουλου, ο Σταύρος Ξαρχάκος γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα...

    Συνέχεια

    Αντίο, αγαπημένε Νιόνιο

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του αγαπημένου τραγουδοποιού,...

    Συνέχεια

    «Σείστηκε το μέσα μας» με τον Θανάση Βασιλόπουλο στο Ηρώδειο

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Θωμάς Δασκαλάκης «...

    Συνέχεια

    H ζωή του Νίκου Ξυλούρη μεταφέρεται στο θέατρο

    Θεατρική παράσταση γίνεται η ζωή του Αρχάγγελου της Κρήτης, Νίκου Ξυλούρη, 45 χρόνια μετά τον θάνατό του, σε σκηνοθεσία του...

    Συνέχεια

    Ο «Τεμπέλης Δράκος» ζωντάνεψε τα όνειρά μας σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής …Η πόρτα ανοίγει, 29 ...

    Συνέχεια

    Το Ίδρυμα Ωνάση απέκτησε με δωρεά τη συλλογή δίσκων του Γιάννη Πετρίδη

    Το Ίδρυμα Ωνάση απέκτησε με δωρεά τη συλλογή δίσκων του Γιάννη Πετρίδη. Από τις πιο ενδιαφέρουσες...

    Συνέχεια

    Στο γεμάτο συγκίνηση «γλέντι» του Σπύρου Γραμμένου στην Τεχνόπολη

    Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάσαμε με τον Σπύρο Γραμμένο τα 15 χρόνια του στη δισκογραφία με ένα live...

    Συνέχεια