Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Έφυγε από τη ζωή ο αρχιμουσικός Κάρολος Τρικολίδης

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε τον θάνατο του αρχιμουσικού Κάρολου Τρικολίδη σε ηλικία 75 ετών.

Ο Κάρολος Τρικολίδης κατείχε τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού της Κ.Ο.Θ. από το 1973 έως το 2008, ενώ ανέλαβε και το τιμόνι της από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. τρεις φορές, τα έτη 1981-1982, 1992, 2000-2001.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Κ.Ο.Θ.:

"Η οικογένεια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θρηνεί την απώλεια του Κάρολου Τρικολίδη (1947-2022), ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.Ο Κάρολος Τρικολίδης γεννήθηκε το 1947 στο Μπαντ Άουσζεε της Αυστρίας από Αυστριακή μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε σύνθεση, βιολί, κρουστά και διεύθυνση ορχήστρας με τους Χανς Σβαρόφσκι και Μιλτιάδη Καρύδη στις Ανώτατες Μουσικές Σχολές Βιέννης και Ζάλτσμπουργκ (Μοτσαρτέουμ).

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους αρχιμουσικούς Φράνκο Φερράρα, Πιερ Μπουλέζ, Μπρούνο Μαντέρνα, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Ξεκίνησε σταδιοδρομία ως βοηθός των Άντριαν Μπουλτ και Τζουζέππε Πατανέ. Απέσπασε πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς για αρχιμουσικούς σε Μπεζανσόν (1970), Φλωρεντία (1971), Βουδαπέστη (1977).

Διετέλεσε πρώτος αρχιμουσικός σε λυρικά θέατρα Γερμανίας και Ουγγαρίας (1973-80) και μόνιμος αρχιμουσικός του Γαλλικού Εθνικού Μπαλέτου «Ρολάν Πετί» (1979-84). Κατείχε τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού της Κ.Ο.Θ. από το 1973 έως το 2008, ενώ ανέλαβε και το τιμόνι της από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. τρεις φορές, τα έτη 1981-1982, 1992, 2000-2001.Ο Τρικολίδης συνετέλεσε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ορχήστρας και συνέβαλλε τα μέγιστα στην προσθήκη μεγάλων και σημαντικών έργων στο ρεπερτόριο της, καθώς και στην παρουσίαση πλήθους πρώτων εκτελέσεων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του!".

Πηγή: makthes.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Σήμερα η κηδεία του Χριστόδουλου Χάλαρη

    H κηδεία του συνθέτη Χριστόδουλου Χάλαρη θα γίνει από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών σήμερα, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου...

    Συνέχεια

    Το αδιαχώρητο στη διάλεξη για το Ρεμπέτικο στο Θέατρο Τέχνης- 70 χρόνια μετά

    Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος Φωτογραφίες: Ηλίας Προβόπουλος Τέτοια ουρά για μια...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης και μουσικολόγος Χριστόδουλος Χάλαρης

    Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης και μουσικολόγος Χριστόδουλος Χάλαρης. Παιδί κρητικής οικογένειας παραδοσιακών μουσικών που πρώτη...

    Συνέχεια

    Η Μουσική μέσα μας (από την έμπνευση στην πραγμάτωση) με τον Στάθη Άννινο

    "Τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες που αυτήν την Κυριακή απο τις 12.00 το πρωί ως αργά το βράδυ θα περάσει σχεδόν όλη η μέρα με...

    Συνέχεια

    Kαλή χρονιά!

    Ευτυχισμένο το 2019, αγαπημένες φίλες και φίλοι!

    Συνέχεια

    Άγιασε το Καλλιμάρμαρο ο Ξαρχάκος- Αναλυτικό ρεπορτάζ

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Το μουσικό και κοινωνικό της αποτύπωμα για τα επόμενα χρόνια άφησε η μεγαλειώδης...

    Συνέχεια