Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Aθηνά Καμπάκογλου και Χρήστος Νικολόπουλος μαζί στην «Αυλή των χρωμάτων»

«Η Αυλή των Χρωμάτων», η επιτυχημένη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ2, συνεχίζει και φέτος το τηλεοπτικό ταξίδι της και ο Χρήστος Νικολόπουλος συναντάει την Αθηνά Καμπάκογλου.

Αληθινή ψυχαγωγία, ανθρωπιά, ζεστασιά και νόημα στα σαββατιάτικα βράδια στο σπίτι, με την ανανεωμένη «Αυλή των Χρωμάτων»!

Σ' αυτήν τη νέα τηλεοπτική σεζόν, με τη σύμπραξη του σπουδαίου λαϊκού μας συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστου Νικολόπουλου, μαζί με τη δημοσιογράφο Αθηνά Καμπάκογλου, με ολοκαίνουργιο σκηνικό και σε νέα μέρα και ώρα μετάδοσης, η ανανεωμένη εκπομπή φιλοδοξεί να ομορφύνει τα Σαββατόβραδά μας και να «σκορπίσει» χαρά και ευδαιμονία, με τη δύναμη του λαϊκού τραγουδιού, που όλους μάς ενώνει!

Κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ2, από τις 10 το βράδυ ώς τις 12 τα μεσάνυχτα, η αυθεντική λαϊκή μουσική, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο! Συντονιζόμαστε, λοιπόν, για να ακούσουμε μαζί αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες, που έγραψαν ιστορία και όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, διότι μας έχουν «συντροφεύσει» σε προσωπικές μας στιγμές γλυκές ή πικρές…

Σαν μια παρέα, θα παρακολουθήσουμε μουσικά αφιερώματα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, με κορυφαίους ερμηνευτές του καιρού μας, με «αθάνατα» τραγούδια, κομμάτια μοναδικά, τα οποία στοιχειοθετούν το μουσικό παρελθόν, το μουσικό παρόν, αλλά και το μέλλον μας.

Θα ακούσουμε ενδιαφέρουσες ιστορίες, οι οποίες διανθίζουν τη μουσική δημιουργία και εντέλει διαμόρφωσαν τον σύγχρονο λαϊκό ελληνικό πολιτισμό. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκπομπής έχει ο έγκριτος μελετητής του λαϊκού τραγουδιού, Κώστας Μπαλαχούτης, ενώ τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση ορχήστρας έχει ο κορυφαίος στο είδος του, Νίκος Στρατηγός.

Η φιλόξενη οικοδέσποινα Αθηνά Καμπάκογλου με συνοδοιπόρο έναν ξεχωριστό άνθρωπο του πενταγράμμου, τον σπουδαίο συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Χρήστο Νικολόπουλο, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν την ωραιότερη παρέα του Σαββατόβραδου.

Και επειδή η «Η Αυλή των Χρωμάτων» είναι μια γιορτή, κάνει νέα αρχή, την πιο γιορτινή ημέρα του έτους, ανήμερα τα Χριστούγεννα, Σάββατο 25/12/2021, στις 10.00 μ.μ. – 12.00, στην ΕΡΤ2. Καλεσμένοι στην πρεμιέρα, για να ανταλλάξουν ευχές, να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους και να μας πουν τα κάλαντα, αγαπημένοι φίλοι του Χρήστου Νικολόπουλου. Μεγάλοι λαϊκοί ερμηνευτές με τους οποίους, ο μεγάλος συνθέτης, έκανε σπουδαίες συνεργασίες. Η Πέγκυ Ζήνα, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Στέλιος Διονυσίου.

Στο τραπέζι της εκπομπής, ο μελετητής του λαϊκού τραγουδιού, Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος έχει φέτος την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκπομπής και η παρουσία του θα είναι μόνιμη, προκειμένου να μοιράζεται μαζί μας, τις πολύτιμες μουσικές του γνώσεις.

Παρέα με τους καλλιτέχνες, θα «ξεδιπλωθεί» το αρχείο και το ανεξάντλητο μουσικό ρεπερτόριο του Χρήστου Νικολόπουλου που «κρύβει» διαμάντια. Δημιουργίες μεγάλων στιχουργών και μουσικών του ελληνικού πενταγράμμου. Των Πυθαγόρα, Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Ρασούλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Λευτέρη Χαψιάδη, Νίκου Αναγνωστάκη ….

Θα θυμηθούμε ανθρώπινες στιγμές από το «σμίξιμο» του συνθέτη με τους μεγάλους «λαϊκούς», τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Στράτο Διονυσίου. θα σιγοτραγουδήσουμε κομμάτια που όχι μόνο συνέθεσε αλλά και ερμήνευσε ο Χρήστος Νικολόπουλος, μελωδίες και τραγούδια που έγραψαν ιστορία και μας έχουν «συντροφεύσει» στις λύπες και τις χαρές μας.

Δεκαμελής ορχήστρα θα συνοδεύει τους καλλιτέχνες, στα αγαπημένα μας τραγούδια.

Ραντεβού, λοιπόν, ανήμερα τα Χριστούγεννα, το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, στις 10.00 μ.μ. και για δύο ώρες, στην ΕΡΤ2, με την πιο όμορφη, «ζεστή» παρέα, για να πούμε τα Χρόνια πολλά, και να απολαύσουμε σπουδαίες, αυθεντικές λαϊκές ερμηνείες!

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Δημήτρης Ρέπας (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Ανδρέας Τράμπαλης (βιολί), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Λάκης Χατζηδημητρίου (τύμπανα), Νίκος Ρούλος (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσσα Παυλάτου (κρουστά).

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα

Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συνοδινός

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης

Ενορχηστρώσεις – Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Υπεύθυνη Καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Βοηθός αρχισυντάκτη: Κλειώ Αρβανιτίδου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή

Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Ενδυματολόγος: Νικόλ Ορλώφ

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Aθηνά Καμπάκογλου και Χρήστος Νικολόπουλος μαζί στην «Αυλή των χρωμάτων»
    Aθηνά Καμπάκογλου και Χρήστος Νικολόπουλος μαζί στην «Αυλή των χρωμάτων»
    Aθηνά Καμπάκογλου και Χρήστος Νικολόπουλος μαζί στην «Αυλή των χρωμάτων»
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Aναβάλλεται η παράσταση του Γιώργου Νταλάρα στο Christmas Theater για το Ρεμπέτικο

    Η παράσταση ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 στις 9.00 μ...

    Συνέχεια

    Καλώς όρισες, 2022! Για άκου λίγο...

    Στολιστήκατε; Βάλατε τα καλά σας;... (πόσους δεν καταδιώκει αυτή η έκφραση από το Προνήπιο ακόμα)...

    Συνέχεια

    Τέλος στη μουσική και στους όρθιους σε εστίαση και διασκέδαση - Μέχρι τις 2 π.μ. το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

    Την επίσπευση εφαρμογής της νέας δέσμης περιοριστικών μέτρων προς ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας επιφέρει η εκρηκτική άνοδος των κρουσμάτων...

    Συνέχεια

    Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια με το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ του Πειραιά

    Ένα ευχάριστο, γιορτινό αλλά και γεμάτο συγκινήσεις πρόγραμμα, έχει δημιουργήσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90...

    Συνέχεια

    Aντίο στο «αηδόνι της Μακεδονίας», Νίτσα Τσίτρα

    Έφυγε από τη ζωή, νικημένη από τον κορωνοϊό, η θρυλική ερμηνεύτρια Νίτσα Τσίτρα, σε ηλικία 91 ετών, σκορπίζοντας θλίψη αλλά και...

    Συνέχεια

    Πέθανε η Ροζίτα Σώκου - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

    Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 98 ετών η δημοσιογράφος, μεταφράστρια και συγγραφέας, Ροζίτα Σώκου, ...

    Συνέχεια

    Aφιερωμένο στον Ιάκωβο Καμπανέλλη το νέο τεύχος του Μετρονόμου

    Αφιερωμένο στην πολυδιάστατη καλλιτεχνική προσωπικότητα του Ιάκωβου Καμπανέλλη είναι το νέο τεύχος του Μετρονόμου...

    Συνέχεια

    Πέθανε η Χριστιάνα

    "Έφυγε" η τραγουδίστρια Χριστιάνα, σε ηλικία 68 ετών, το απόγευμα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής

    Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε ο μουσικός και τραγουδοποιός Χρήστος Κυριαζής, τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/11)...

    Συνέχεια