Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Απεβίωσε στις έξι και μισή τα ξημερώματα από καρδιακή ανακοπή και σε ηλικία 63 ετών ο τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Επειτα από επικοινωνία που είχε η «Κ» με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, έγινε γνωστό ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 04:30 από την κόρη του καλλιτέχνη.

Ο τραγουδοποιός έκανε διακοπές στο εξοχικό σπίτι του στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας και μάλιστα στις 6 Σεπτεμβρίου είχε δώσει στον Βόλο την τελευταία του συναυλία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Αύριο Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου οι δύο καλλιτέχνες θα έδιναν συναυλία στο Ηρώδειο υπέρ των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Η οικογένειά του με ανάρτηση από τον λογαριασμό του στα social media ανακοίνωσε με οδύνη την απώλεια: «Οι εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης μας συγκινούν. Ο ίδιος θα επιθυμούσε διακριτικότητα και απλότητα. Η αναγγελία για την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθεί».

Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σοκάρει και γεμίζει θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα εργάστηκε χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους «P.L.J. Band» με τίτλο «Gaspar», ένας δίσκος extended play 45' στροφών.

Ακολούθησαν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Συνεργάστηκε δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Εmigre”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, «Κίτρινα Ποδήλατα», Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, «Μagic De Spell», Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, «W.C.» κ.ά.

Πηγή: kathimerini.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Έφυγε» ο Γιάννης Σπανός

    Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο δημοφιλής και κοσμοαγάπητος συνθέτης Γιάννης Σπανός. Έγκυρες πληροφορίες...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης

    Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε τη σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ο συνθέτης, στιχουργός και πιανίστας Νίκος Ιγνατιάδης...

    Συνέχεια

    Bραβείο Καλύτερου Μουσικού Βίντεο για το PLANO της Άννας Στερεοπούλου

    Το ΒΡΑΒΕΙΟ Καλύτερου Μουσικού Βίντεο κέρδισε το PLANO, το τελευταίο Οπτικο-Ακουστικό Καλλιτεχνικό έργο της...

    Συνέχεια

    Έφυγε από τη ζωή ο Νάνος Βαλαωρίτης

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο Νάνος Βαλαωρίτης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές. Εφυγε από...

    Συνέχεια

    Η «Σφίγγα» ανοίγει! Το αναλυτικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου 2019-2020

    Η μουσική σκηνή "Σφίγγα" ανοίγει τις πόρτες της και αυτή τη χρονιά, φιλοξενώντας σημαντικά ονόματα της μουσικής και...

    Συνέχεια

    Tην Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

    Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του αγαπημένου τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα...

    Συνέχεια

    «Έφυγε» ο Νίκος Λαβράνος

    Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 20 Ιουλίου ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και σολίστ κρουστών οργάνων, Νίκος Λαβράνος.

    Συνέχεια

    Ταξιάρχης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής η Νάνα Μούσχουρη

    H Νάνα Μούσχουρη παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες, σε μία άκρως συγκινητική τελετή, το παράσημο του "Ταξιάρχη του...

    Συνέχεια

    Στην παρουσίαση του «Soundtrack» του Πάνου Χρυσοστόμου στη ΒΑΒΕΛ

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην «χειροποίητη» ΒΑΒΕΛ στο...

    Συνέχεια