Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Στην παρουσίαση του δίσκου «Τα μεταξεταστέα» στον ΙΑΝΟ

Γράφει η Αρετή Κοκκίνου

Στο χώρο του καφέ του ΙΑΝΟΥ ξαναβρέθηκα μετά από πολύ καιρό το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, για να παρακολουθήσω την παρουσίαση του πρώτου προσωπικού δισκογραφήματος της φίλης και συνεργάτιδας, Έρρικας Πατρικίου, που αποτελεί καρπό της συνεργασίας της με την Ευσταθία. Τίτλος:“Τα μετεξεταστέα” (Μετρονόμος 2021).

Είναι η πρώτη παρουσίαση δίσκου που παρακολουθώ μετά τον υγειονομικό εγκλεισμό μας, οπότε με τεράστια χαρά συνάντησα πολλούς φίλους καλλιτέχνες... όπως παλιά!

Η δουλειά, που προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, αλλά σύντομα (όπως ειπώθηκε στην παρουσίαση) θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο, αποτελείται από εννέα τραγούδια, οκτώ επανεκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών της Ευσταθίας και ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, το “Ξυπνητήρι”.

Η βραδιά ξεκίνησε με δύο ουσιαστικές και εύστοχες ομιλίες δύο σημαντικών ανθρώπων από το χώρο της μουσικής και της δημοσιογραφίας αντίστοιχα: Του Νότη Μαυρουδή και του Δημήτρη Μανιάτη.

Ο κ. Μαυρουδής αναφέρθηκε με αγάπη και πολύ καλά λόγια τόσο στην Ευσταθία, όσο και στην Έρρικα, με την οποία έχει συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο σύγχρονο τραγούδι, μιλώντας χωρίς περιστροφές για το περίφημο playlist και για τη... γενναιότητα που χρειάζεται, για να δημιουργηθεί μια νέα δουλειά καλλιτεχνικών προθέσεων σήμερα. Με πολύ όμορφο τρόπο αναφέρθηκε και στο σημερινό “άυλο” των τραγουδιών που κυκλοφορούν πλέον σε ψηφιακή μορφή, αλλάζοντας τον τρόπο ακρόασης και τη σχέση του ακροατή με το τραγούδι.

Ο κ. Μανιάτης, με πολύ χιούμορ και αμεσότητα, μίλησε για “Τα μετεξεταστέα” με πολύ καλά λόγια επίσης, τονίζοντας το πόσο καλοφτιαγμένα είναι τα τραγούδια και τον εύστοχο τρόπο, με τον οποίο αποτυπώνουν την καθημερινότητα, όπως όλοι τη βιώνουμε: «Το “κακό” ξυπνητήρι, ο ανύπαρκτος “ελεύθερος χρόνος”... Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω!».

Η Έρρικα, εμφανώς συγκινημένη και αληθινή αλλά καθόλου τρακαρισμένη, άνοιξε τη βραδιά με το τραγούδι "Carpe Diem" και έκλεισε με το "Ελεύθερος Χρόνος".

Η Ευσταθία ανέβηκε στη σκηνή, για να ερμηνεύσει μαζί με την Έρρικα το ερωτικό τραγούδι "Άκουσέ με" . Κατά τη γνώμη μου τα τραγούδια τής ταίριαξαν θαυμάσια και έτυχαν θερμής υποδοχής και από το κοινό που γέμισε τον ΙΑΝΟ. Σε αυτό συνετέλεσε και η θαυμάσια μπάντα που έπαιξε δεμένα και με ζωντάνια:

Ο Χάρης Μπότσης στο πιάνο και τα πλήκτρα, ο Χρήστος Κασσίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Μανώλης Λιανής στα τύμπανα και τα φωνητικά και ο Γιώργος Βεντουρής στο κοντραμπάσο... όλοι καταξιωμένοι μουσικοί! Ιδιαίτερη μνεία νιώθω ότι πρέπει να κάνω στον Μανώλη Λιανή, υπεύθυνο για όλες τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών καθώς και τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς.

Παρών φυσικά και ο Θανάσης Συλιβός, το “τιμόνι” του ... ηρωϊκού “Μετρονόμου”!

Εν γένει μια πολύ όμορφη βραδιά που νομίζω όλοι απολαύσαμε.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Στην παρουσίαση του δίσκου «Τα μεταξεταστέα» στον ΙΑΝΟ
    Στην παρουσίαση του δίσκου «Τα μεταξεταστέα» στον ΙΑΝΟ
    Στην παρουσίαση του δίσκου «Τα μεταξεταστέα» στον ΙΑΝΟ
    Στην παρουσίαση του δίσκου «Τα μεταξεταστέα» στον ΙΑΝΟ
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Έφυγε» ο συνθέτης Τάκης Μπουγάς

    Μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του συνθέτη Τάκη Μπουγά, μέσω της προσωπικής του σελίδας...

    Συνέχεια

    «ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ» - Στην παρουσίαση του άλμπουμ

    Γράφει ο Κώστας Προβατάς Φωτογραφίες: Σάκης Ψαρρός Στον «Κόμη»...

    Συνέχεια

    Ο Κώστας Μακεδόνας στην προβολή της κινηματογραφημένης συναυλίας, «Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα»

    Στο Μουσείο της Ακρόπολης παρευρέθηκε ο Κώστας Μακεδόνας, προκειμένου να παρακολουθήσει την προβολή του...

    Συνέχεια

    Η Κάλλας της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο

    Γράφει ο Μάρκος Δαμασιώτης Φωτογραφία: Μάρκος Δαμασιώτης «Έγραψα...

    Συνέχεια

    Η «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» του Κώστα Προβατά στο BOEM RADIO

    Επανέρχεται ραδιοφωνικά με την εκπομπή του, «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ», ο συνεργάτης μας, Κωνσταντίνος Προβατάς...

    Συνέχεια

    Ο Μίκης του κόσμου όλου στην κρητική γη

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Από σήμερα είναι αναπαυμένος στην Κρητική Γη. Από σήμερα όλος ο κόσμος έμαθε τον...

    Συνέχεια

    Μίκης Θεοδωράκης: Η Κρήτη αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη – Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός

    Κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες συρρέουν από το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της...

    Συνέχεια

    Λαϊκό προσκύνημα, τελετή αποχαιρετισμού και ταφή Μίκη Θεοδωράκη

    Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη πληροφορούμαστε τα ακόλουθα από...

    Συνέχεια

    Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Μίκη τους

    Μηνύματα συγκίνησης, ευγνωμοσύνης και απερίγραπτου σεβασμού κατακλύζουν το διαδίκτυο, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του οικουμενικού...

    Συνέχεια