Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Kαθήλωσε όλο τον κόσμο ο Αντρέα Μποτσέλι από το άδειο Ντουόμο

Photo: AP Images
Photo: AP Images

Ένα νεκρικά άδειο Ντουόμο, μία πόλη να αδυνατεί να μετρήσει τις ανυπολόγιστες απώλειές της και στο κέντρο ένας τενόρος να μας λούζει με το φως της ελπίδας και της Ανάστασης, παρόλο που εκείνος μπορεί να το δει μόνο με τα μάτια της ψυχής του. Τι ειρωνεία!

Πάνω από 2.500.000 θεατές υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν την live streaming συναυλία του παγκοσμίου φήμης Ιταλού τενόρου, Αντρέα Μποτσέλι, από τον άδειο καθεδρικό ναό του Μιλάνου, Ντουόμο, το βράδυ της Κυριακής 12 Απριλίου, της ημέρας του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών.

«Δεν θα είναι μια συναυλία με την κλασσική έννοια αλλά μια ευκαιρία να προσευχηθούμε μαζί, μέσω της μουσικής. Αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνου να τραγουδήσω στον καθεδρικό ναό. Δεν έχει σημασία ποιος θα έχει φυσική παρουσία αλλά ποιος θα είναι πνευματικά μαζί μου εκείνη τη στιγμή» είχε δηλώσει ο Μποτσέλι, πριν από λίγες ημέρες...

Ερμήνευσε Μπαχ, Μότσαρτ και Μασκάνι, ενώ η συναυλία-προσευχή του μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του στο YouTube, τιμώντας τα θύματα του Covid-19.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Η Μουσική μέσα μας (από την έμπνευση στην πραγμάτωση) με τον Στάθη Άννινο

    "Τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες που αυτήν την Κυριακή απο τις 12.00 το πρωί ως αργά το βράδυ θα περάσει σχεδόν όλη η μέρα με...

    Συνέχεια

    Kαλή χρονιά!

    Ευτυχισμένο το 2019, αγαπημένες φίλες και φίλοι!

    Συνέχεια

    Άγιασε το Καλλιμάρμαρο ο Ξαρχάκος- Αναλυτικό ρεπορτάζ

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Το μουσικό και κοινωνικό της αποτύπωμα για τα επόμενα χρόνια άφησε η μεγαλειώδης...

    Συνέχεια