Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Πέθανε η Sinead O’Connor σε ηλικία 56 χρόνων

Σε ηλικία μόλις 56 χρόνων έφυγε από τη ζωή η Ιρλανδή τραγουδίστρια Sinead O'Connor με την είδηση, όπως αναφέρει η dailymail.co.uk να γίνεται γνωστό το βράδυ της Τρίτης.

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια έγινε σταρ σε όλο τον κόσμο το 1990 με τη συγκλονιστική διασκευή της στο Prince's Nothing Compares 2 U. Ο θάνατός της, έρχεται ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία του 17χρονου γιου της αφού το έσκασε από νοσοκομείο όπου ήταν υπό παρακολούθηση μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Η μουσικός, η οποία άλλαξε το όνομά της σε Shuhada' Sadaqat το 2018 όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, είπε τότε ότι ήταν «το φως της ζωής της». Στο τελευταίο της tweet, η O'Connor δημοσίευσε μια φωτογραφία του Shane και είπε: «Ζω ως νεκρό πλάσμα της νύχτας από τότε. Ήταν ο έρωτας της ζωής μου, το λυχνάρι της ψυχής μου. Ήμασταν μια ψυχή στα δύο ημίχρονα. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που με αγάπησε άνευ όρων».

Η O'Connor γεννήθηκε σε μια ταραγμένη οικογένεια στο Δουβλίνο στις 8 Δεκεμβρίου 1966. Αργότερα στη ζωή της ισχυρίστηκε ότι άρχισε να έχει προβλήματα ψυχικής υγείας επειδή η μητέρα της την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά ως παιδί.

Ποια ήταν η Σινέντ Ο' Κόνορ

Η Σινέντ Ο' Κόνορ γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966 στο Γκλέναγκερι του Δουβλίνου. Οι γονείς της, Σον Ο' Κόνορ και Μαρί Ο' Κόνορ χώρισαν όταν η Σινέντ ήταν 8 ετών. Αυτή και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της μεγάλωσαν με τη μητέρα τους η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες της Σινέντ, τους κακοποιούσε σωματικά.

Το τραγούδι της Fire on Babylon αναφέρεται στις επιπτώσεις της δικής της κακοποίησης αλλά και όλων των κακοποιημένων παιδιών. Ωστόσο, η Σινέντ αποφάσισε το 1979 να ζήσει με τον πατέρα της και τη νέα του σύζυγο. Λόγω απουσίας από σχολείο με κοπάνες και ληστείες, μεταφέρθηκε στο κέντρο συμμόρφωσης Grianan Training Centre. Εκεί αφοσιώθηκε στην ανάπτυξη της γραφής και στη μουσική.

Το 1983 ο πατέρας της την έστειλε στο Newtown School όπου με την ενθάρρυνση από τον καθηγητή της, για την εκμάθηση της ιρλανδικής γλώσσας, ηχογράφησε δύο δικά της τραγούδια. Στα μέσα του 1984 γνώρισε τον Κόλουμπ Φάρελι και μαζί δημιούργησαν ένα συγκρότημα, το Ton Ton Macoute, με την Σινέντ τραγουδίστρια.

Εκείνη εγκατέλειψε το σχολείο και ακολούθησε το συγκρότημα στο Δουβλίνο. Το 1985 η μητέρα της σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και λίγο αργότερα εγκατέλειψε το συγκρότημα. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε όταν το ιρλανδικό συγκρότημα In Tua Nua ανακάλυψε τη φωνή της. Η φήμη της άρχισε να εκτοξεύεται προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 με το πρώτο της άλμπουμ, The Lion and the Cobra. Το 1990 έκανε παγκόσμια επιτυχία με το Nothing Compares 2 U.

Πηγή: newsbeast.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ- «Aφιέρωμα στον Μάνο Αχαλινωτόπουλο»

    Αφιερωμένο στον Μάνο Αχαλινωτόπουλο θα είναι το επεισόδιο της εκπομπής ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ την Τρίτη 16...

    Συνέχεια

    O Mίκης Θεοδωράκης για το θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη

    Συγκινητικό και ανθρώπινο το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, μετά την είδηση του θανάτου του Αντώνη...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Αντώνης Καλογιάννης

    Σύμφωνα με ανάρτηση των οικείων του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντώνης Καλογιάννης έφυγε από τη ζωή.  ...

    Συνέχεια

    Λυδία Σέρβου:«Ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης είναι ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου, πριν καν συμπληρώσω τα 15 χρόνια»

    Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προβαίνει η Λυδία Σέρβου στο φύλλο της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στην εφημερίδα "ΤΑ...

    Συνέχεια

    «Ανέφαλα κι αγρίμια»- To νέο βιβλίο της στιχουργού, Μαρίας Παπαδάκη

    «Ανέφαλα κι αγρίμια» έχει τίτλο το νέο βιβλίο της στιχουργού και συγγραφέως, Μαρίας Παπαδάκη. Μία...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο «άρχων της Columbia»,Τάκης Λαμπρόπουλος

    Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ο θρύλος της ελληνικής δισκογραφίας, Τάκης Λαμπρόπουλος...

    Συνέχεια

    «Στα Τραγούδια Λέμε Ναι» στην ΕΡΤ1- Αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή

    Tον μεγάλο συνθέτη, Χρήστο Λεοντή, φιλοξενεί η εκπομπή "Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ" με τη...

    Συνέχεια

    Αποζημίωση ειδικού σκοπού για καλλιτέχνες

    Πώς εντάσσονται στα μέτρα στήριξης οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Υποβολή μονομερών...

    Συνέχεια

    Κάτοχος του Βραβείου «Forty Under 40» ο λαουτίστας Βασίλης Κώστας

    Με το τιμητικό Βραβείο «Forty Under 40» τιμήθηκε ο διεθνής λαουτίστας, Βασίλης Κώστας. Στην...

    Συνέχεια

    Συγκινητική δωρεά από τον Γιάννη Πάριο στο Νοσοκομείο Μεταξά

    Δύο κλίνες Μ.Ε.Θ. παραδόθηκαν και τοποθετήθηκαν στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, δωρεά των Γιάννη Πάριου &ndash...

    Συνέχεια