Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στην εποχή της Εικονικής Πραγματικότητας

Πάντα ανήσυχη, καινοτόμος και φυσικά νεανική από τη φύση της, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων μπαίνει στην εποχή της Εικονικής Πραγματικότητας με το EλΣΟΝ VR, μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μεταφέρει τους θεατές πάνω στη σκηνή, δίπλα στους μουσικούς της!

Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας καθώς και οπτικοακουστικού υλικού ειδικά διαμορφωμένου σε 360° από ζωντανές συναυλίες της ορχήστρας, η ΕΛΣΟΝ πρωτοπορεί και προσφέρει μια βιωματική μουσική εμπειρία στο κοινό της.

Οι θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν συναυλίες με έναν διαφορετικό τρόπο και να περιηγηθούν μέσα σε μια μεγάλη playlist του ρεπερτορίου, η οποία περιλαμβάνει έργα των Μέντελσον, Τσαϊκόφσκι, Γκριγκ, Βέμπερ, Μάλερ και Σούμπερτ.

Το ΕλΣΟΝ VR θα ταξιδέψει το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους και ειδικά στη νεολαία να ανακαλύψει, με ένα τόσο ξεχωριστό τρόπο, τη μαγεία της συμφωνικής ορχήστρας.

Η πρωτοπόρα δράση ΕλΣΟΝ VR εξυπηρετεί συγχρόνως και εκπαιδευτικούς σκοπούς, εισάγει τους νέους στον κόσμο της συμφωνικής ορχήστρας και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές, οι οποίοι δεν είχαν έως τότε την ευκαιρία, να γνωρίσουν τη συμφωνική μουσική με έναν ιδιαίτερο τρόπο που θα μείνει έντονα χαραγμένος στη μνήμη τους.

Ο Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, Διονύσης Γραμμένος, σημειώνει:

“Σε μια εποχή όπου η κλασσική μουσική ως έννοια μοιάζει κάπως απόμακρη, δυσνόητη ή και ξένη σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εφεύρουμε νέους, δημιουργικούς, τρόπους συνύπαρξης και επαφής μας με το κοινό.

Το ΕλΣΟΝ VR, το οποίο η Ορχήστρα μας έρχεται να προσθέσει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, είναι ένας από τους τρόπους μας να κάνουμε προσβάσιμα στο θεατή του σήμερα, τα μουσικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής.

Αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής, και τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, προσκαλούμε το κοινό να γευτεί την εμπειρία μιας ζωντανής συμφωνικής συναυλίας, ενώ παράλληλα αναδεικνύουμε το μεγάλο ταλέντο και τις δυνατότητες της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών.

Καλούμε λοιπόν όλους, και ειδικά τους νέους, να βρεθούν κοντά μας - πάνω στη σκηνή - και να βιώσουν εκ των έσω τον παλμό της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων”.

Η δράση ΕΛΣΟΝ VR σχεδιάστηκε από τον Διονύση Γραμμένο και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα κρατήσεων από φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο info@elson.gr.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Ο Λεωνίδας Καβάκος στην Επίδαυρο με μία συναυλία-έκπληξη

    Με μία έκπληξη συνοδεύεται η συμπλήρωση των 65 χρόνων αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου...

    Συνέχεια

    Η -COVID 19 Edition- ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ επιστρέφει για 9 παραστάσεις

    Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αποφάσισαν πέρσι να τελειώσουν πανηγυρικά την «Ταράτσα»...

    Συνέχεια

    Mε τη φωνή της Μαρίας Κάλλας θα πλημμυρίσει το Μετρό της Αθήνας

    Με την κορυφαία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, Μαρία Κάλλας, σκέφτηκε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής...

    Συνέχεια

    Καταργούνται Καλλιτεχνικά και Μουσική στο Λύκειο, μένουν στο Γυμνάσιο

    Δεν θα διδάσκονται πια μαθήματα τέχνης οι μαθητές του Λυκείου, Μουσική και Καλλιτεχνικά παραμένουν όμως στο...

    Συνέχεια

    Στα ασυνόδευτα παιδιά της Μόριας η «δωρεά Μικρούτσικου» – Πώς κατανεμήθηκαν τα 33.074 ευρώ αντί στεφάνων

    Ολοκληρώθηκε η παροχή βοήθειας της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» στα ασυνόδευτα ανήλικα...

    Συνέχεια

    «Σπιτική Συναυλία» με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την παρέα του

    "Αέρα φίλε μου Αέρα Διάλεξε χώρο διάλεξε μέρα Ερχόμαστε όπου θες Τηλεφώνα...

    Συνέχεια

    Η «ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΒΥΘΟΥΠΟΛΗ» του Γιώργου Δ. Λεμπέση πλέον διαθέσιμη και στο YOUTUBE

    Η MINOS-EMI, a Universal Music Company και οι Θεατρικές Σκηνές ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για να μας χαρίσουν το πιο φαντασμαγορικό...

    Συνέχεια

    Η Έλση Δημουλά διαβάζει Κική Δημουλά

    Την ημέρα των γενεθλίων της αξέχαστης Κικής Δημουλά (6 Ιουνίου 1931) το ΥΠΠΟΑ παρουσιάζει δυο βίντεο στα οποία η κόρη της,...

    Συνέχεια

    Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020: Το τελικό πρόγραμμα

    «To Φεστιβάλ στηρίζει έμπρακτα την ελληνική δημιουργία, που περνά μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο, και ταυτόχρονα δίνει στους πολίτες,...

    Συνέχεια

    Η Σαββέρια Μαργιολά στο studio, τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη

    Η Σαββέρια Μαργιολά, την οποία γνωρίσαμε όλοι μέσα από την επιτυχία της, "Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις"...

    Συνέχεια